Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Για όσους θα είναι στην Πόλη μέχρι τις 21 Μαρτίου 2013...!!!!

Στο Σισμανόγλειο Μέγαρο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη (İstiklal Cad. No 60) φιλοξενείται  ομαδική εικαστική έκθεση με έργα αποφοίτων της Σχολής Καλών Τεχνών Mimar Sinan «Αυτοί που ακολουθούν τις μνήμες τους»
Η έκθεση «Αυτοί που ακολουθούν τις μνήμες τους» διοργανώνεται από το Σύλλογο Αποφοίτων της δεκαετίας του ’80 «IDGSA80» της Σχολής Καλών Τεχνών “Mimar Sinan” της Κωνσταντινούπολης με αφορμή τη συμπλήρωση, φέτος, 90 ετών από την υπογραφή μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας της Σύμβασης της Λωζάννης περί Ανταλλαγής Πληθυσμών. Περιλαμβάνει έργα 57 καλλιτεχνών, όλα αποφοίτων της Σχολής Καλών Τεχνών, κατασκευασμένων με διάφορες τεχνικές.

Όπως λέει η ομάδα των καλλιτεχνών, «η έκθεση είναι αφιερωμένη σε αυτούς που ακολουθούν τις μνήμες τους, σε όλους τους ανθρώπους που ζουν σ’ αυτήν τη γωνιά της Γης και σε κάθε άλλο σημείο του κόσμου, που εξαναγκάστηκαν λόγω πολέμων και άλλων πολιτικών αιτιών να εγκαταλείψουν το σπίτι τους, τα χωράφια τους, τη δουλειά τους και να γίνουν πρόσφυγες σε ξένους τόπους. Είναι αυτοί που ζουν σέρνοντας πίσω τις αναμνήσεις τους, αυτοί που πέθαναν και αυτών που τα εγγόνια τους ακολουθούν τα ίχνη τους. Όποια και να είναι η περιγραφή τους, το κοινό σημείο τους είναι ότι πέρα από τη θέλησή τους, αναγκάστηκαν να ζουν στην προσφυγιά, στον πόνο και στη νοσταλγία.»   
 (Πηγή : http://www.mfa.gr/turkey/)Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.