Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Το πρόγευμα στην Τουρκία




          Το παραδοσιακό Τουρκικό πρωινό είναι ένα κανονικό γεύμα για να ξεκινήσει κανείς την ημέρα του. 
          Περιλαμβάνει τυριά, πράσινες και μαύρες ελιές, ντομάτες, αγγούρι, πιπεριές, αβγά και άσπρο ψωμί. Επίσης έχει μέλι, μαρμελάδες και καϊμάκι αντί για βούτυρο. Αν έχουν επισκέπτες γίνεται πιο πλούσιο με ομελέτα, μπουρέκια, χαλβά, σουτζούκι, παστουρμά και φρούτα. Πάντοτε συνοδεύεται από τσάι σεβιρισμένο στα ειδικά ποτηράκια.  Άλλωστε η τούρκικη λέξη για το πρόγευμα είναι  kahvaltı που σημαίνει πριν τον καφέ!

1 σχόλιο:

  1. Για τη δίψα, όμως, υπάρχει το τσάι, που σερβίρεται σε λεπτό γυάλινο ποτήρι, για να απολαμβάνουμε όχι μόνο τη γεύση, αλλά και το χρώμα του. Το τσάι φύεται κατά μήκος της Μαύρης Θάλασσας και είναι το εθνικό ρόφημα της Τουρκίας. Σερβίρεται σκέτο ή με ένα φύλλο δυόσμου και ζάχαρη στην άκρη. Πολλοί πίνουν το στιγμιαίο τσάι Elma cay με γεύση μήλου και άλλοι το Ihlamur, το τσάι φλαμουριάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.